Milieubewust

Jaren ervaring en kennis

Oog voor de toekomst

Stoomketel

Voor warmte-opwekkingsprocessen en stoomproductie wordt vaak een stoomketel gebruikt. Stoominstallaties worden steeds verder ontwikkeld, onder andere om te voldoen aan de hoge eisen die in Nederland worden gesteld op het gebied van rationeel energieverbruik en milieu. Daarom heeft Novum dan ook een productlijn industriële stoomketels ontwikkeld die is gebaseerd op het zogenaamde vuurgang-waterpijp principe, zodat aan deze eisen kan worden voldaan. Doel is om onze hoogwaardige technieken verder uit te bouwen. Eveneens streven we ernaar intensief contact te blijven onderhouden met onze afnemers zodat we gezamenlijk projecten kunnen realiseren, waarbij technisch inzicht en kennis de kosten flink drukken.

Een lagedruk stoomketel met een hoog rendement

Een lagedruk stoomketel heeft altijd een maximale werkdruk die lager is dan 0,5 bar. Ook de veiligheidstoestellen zijn afgesteld op 0,5 bar. Er zijn verschillende soorten lagedruk stoominstallaties. Zo leveren wij de volgende industriële lagedruk stoomketels:

  • Novumax LD: belangrijkste aspecten van deze stoomketel zijn de lage NOx-emissie, goede inspecteerbaarheid en degelijke bouwwijze;
  • Novumax LD-HR: het concept van deze stoomketel is revolutionair. Er is geen voorverwarming van het suppletiewater nodig om zuurstof te verwijderen. Het rendementen ligt ongeveer 8% hoger dan bij gewone lagedruk industriële stoomketels. De ketel is bij uitstek geschikt voor luchtbevochtiging.

Hogedruk stoominstallaties gebouwd met degelijk vakmanschap

In sommige gevallen is een hogedruk stoomketel een betere optie dan een exemplaar dat een lage werkdruk heeft. Bij Novum leveren wij drie soorten industriële hogedruk stoomketels:

  • Novumax HD: deze stoomketel heeft een ruim gedimensioneerde vuurgang en een nageschakelde waterpijp-warmtewisselaar. Naast een lage NOx-emissie, heeft deze ketel ook gunstige stoomopwekkingseigenschappen. Bovendien is de ketel zeer flexibel en uitstekend te inspecteren.
  • Novumax HDE: het is mogelijk om deze ketel te voorzien van een voedingwater-voorverwarmer, ofwel een economiser. Voordelen van deze stoomketel zijn het hoge rendement, een constantere stoomdruk en het feit dat er geen modulerende voedingwaterregeling nodig is.
  • Novutherm HD-D: dit is een drietreks hogedruk stoomketel met watergekoelde keerkast, die is voorzien van kwalitatief hoogwaardige appendages.

Contact opnemen

Als u meer wilt weten over onze lage- en hogedruk stoominstallaties, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 0412-64 69 15. Onze medewerkers helpen u graag.

Neem contact met ons op!

  • Velden met een * zijn verplicht