Milieubewust

Jaren ervaring en kennis

Oog voor de toekomst

Overige ketels / producten

Naast warmwaterketels en stoomketels produceert Machinefabriek Novum ook aanvullende componenten voor stoominstallaties. Benodigde apparatuur zoals Ontgassers, Condenstanks, stoomverdeler, spuitank etc. wordt door Novum geleverd en, indien van toepassing, optimaal op elkaar afgestemd. Een complete stoom-opwekkingsinstallatie kan door ons ontworpen en samengebouwd worden. Voorts behoren tot het leveringsprogramma diverse soorten Warmtewisselaars, Stoomvormers en complete Containerketelhuizen.

opstelling-novumax-hd-en-novumax-hde-2

 ontgassers

 Ontgassers

Horizontale sproei-ontgasser voor het verwijderen van zuurstof in ketelvoedingwater tot < 0,1 mg/l. De ontgassers worden meestal vervaardigd van rvs 316, maar kunnen ook van staal gebouwd worden volgens PED. De ontgassers worden geleverd met benodigde appendages en eventueel met ondersteunings- constructie en bordes. De ontgassers zijn leverbaar voor stoominstallaties van 200 – 20.000 kg/hr

Vraag vrijblijvend informatie op

 condestanks

 Condenstanks

Horizontale of verticale condenstank voor het opvangen en doortransporteren van condensaat. De condenstanks worden bijna altijd vervaardigd van rvs 316 en worden geleverd met benodigde appendages en eventueel condenspompen.

Vraag vrijblijvend informatie op

 warmtewisselaars

 Warmtewisselaars

Voor diverse processen in een stoominstallaties zijn warmtewisselaars benodigd. Voorbeelden zijn:
• TSA’s voor het omzetten van stoom naar warmwater
• Economisers voor warmteterugwinning uit rookgassen
• Warmtewisselaars voor het terugwinnen van warmte uit spuiwater

Vraag vrijblijvend informatie op

 stoomvormers

 Stoomvormers

Stoomvormers kunnen lage- of hogedruk stoom opwekken waarbij gebruik gemaakt wordt van primaire stoom (van een hogere druk), heetwater of electriciteit. De stoomvormer kunnen worden vervaardigd van staal of rvs 316 en gebouwd worden volgens de PED.

Vraag vrijblijvend informatie op

 containerketelhuizen

 Containerketelhuizen

Zowel warmwater als stoomketels kunnen geleverd worden in compleet ingerichte containerketelhuizen. Als basis kan een standaard transport-container dienen, maar ook worden complete ketelhuizen op maat gebouwd, in overleg met opdrachtgever en volgens beproefd concept.

Vraag vrijblijvend informatie op

Neem vrijblijvend contact op!

Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.