Milieubewust

Jaren ervaring en kennis

Oog voor de toekomst

Novumax PM-HR (575 – 2250 kW, HR107)

De Novumax PM-HR is ontworpen voor een nieuwe generatie prémix gas-ventilator branders. Standaard wordt gebruik gemaakt van de Weishaupt serie WM-G10 ZM-PLN en WM-G20 ZM-PLN.

De bijzondere kenmerken van deze branders zijn:

  • Met een nieuw ontwikkelde menginrichting wordt een zeer homogeen gas/luchtmengsel bereikt. Dit mengsel wordt op een cilindrisch dek van metaalvezel ontstoken. De zeer stabiele, kleine vlammen-deken blijft zeer laag in temperatuur, waardoor de thermisch NOx-vorming enorm afgeremd wordt. Afhankelijk van de lucht-overmaat zijn NOx-emissie te bereiken van 20 – 50 mg/nm3.
  • In vergelijking met traditionele branders treden bij de premix brander nauwelijks vlam-pulsaties op. Dit resulteert in een zeer gunstig geluidsniveau aan de top van de schoorsteen.
  • De benodigde verbrandingsruimte van een premix brander is veel kleiner dan van traditionele branders.

De Novumax PM-HR maakt van dit laatste kenmerk gebruik. De vuurgang is optimaal afgestemd op de premix brander, waardoor een zeer compacte unit ontstaat. Dankzij het cilindrische verbrandingsbed is de warmte-overdracht in de vuurgang zeer gelijkmatig en treden geen thermische piekbelastingen op.

T.b.v. goede service en onderhoud aan de ketel en brander is de branderplaat van de ketel voorzien van een console op wielen, zodat branderplaat met brander weggereden kan worden .

Brochure Novumax PM-HR     Technisch blad Novumax PM-HR
Montage- en bedrijfsvoorschriften Novumax PM-HR

Neem een kijkje in onze projecten!

Neem vrijblijvend contact op!

Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.